Τα νέα της Εταιρείας

Skip Navigation LinksΑρχική | Τα νέα της Εταιρείας | Πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον Παιδοδοντίατρο

Πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον Παιδοδοντίατρο

H Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ) συστήνει η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον Παιδοδοντίατρο να γίνεται μετά την ανατολή του πρώτου δοντιού και όχι αργότερα από τα πρώτα του γενέθλια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή τα προβλήματα του στόματος και κυρίως η τερηδόνα είναι πιθανό να εμφανιστούν από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία. Επιπλέον πρέπει από νωρίς να εδραιώνονται καλές συνήθειες και να αποφεύγονται οι κακές, ώστε να εξασφαλιστεί η ουσιαστική πρόληψη των νόσων του στόματος.

Η πρώτη επίσκεψη αφορά κυρίως στην ενημέρωση των γονέων για θέματα

σχετικά με:

• Τη διάπλαση, ανατολή και σημασία των νεογιλών και μονίμων δοντιών

• Τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στα δόντια από την κακή διατροφή

• Την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας

• Τις στοματικές συνήθειες όπως θηλασμός δακτύλου, πιπίλας, όπως και το πώς

και πότε πρέπει αυτές να διακόπτονται

• Τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τραυματισμού των δοντιών

 

Η στηριζόμενη στην επιστημονική τεκμηρίωση άποψη αυτή, ξεπερνά προσωπικούς σχολιασμούς και εκτιμήσεις που κατά καιρούς παρουσιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την καλύτερη ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και των συναδέλφων, εκτός των απόψεων της ΕΠΕ που προαναφέρθηκαν, αναρτώνται α) πρόσφατο άρθρο του Προέδρου της European Academy of Paediatric Dentistry Dr Paddy Fleming που παρουσιάστηκε σε διεθνές συμπόσιο στην Ιταλία (SIDO Consensus Conference) τον Οκτώβριο του 2015, β) οι οδηγίες από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής που συνιστά  τις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής σχετικά με την έναρξη της προληπτικής φροντίδας για την στοματική υγεία μέχρι τα πρώτα γενέθλια του παιδιού.


Πρόσθετο υλικό

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr