Τα νέα της Εταιρείας

Skip Navigation LinksΑρχική | Τα νέα της Εταιρείας | Επετειακό Συνέδριο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης

Επετειακό Συνέδριο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στο  Επετειακό Συνέδριο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου στις 14 και 15 Οκτωβρίου του 2016.

Η Εταιρεία  Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης ιδρύθηκε το 1946 με όραμα να αποτελέσει μια επιστημονική κοινότητα που θα ενώσει τους επιστήμονες και ερευνητές του οδοντιατρικού χώρου και θα προσφέρει στους επαγγελματίες υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, μέσα από Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες, Συμπόσια-Ημερίδες και την έκδοση επιστημονικού περιοδικού. Αναρίθμητοι συγγραφείς και ομιλητές, Έλληνες και ξένοι, έχουν βρει φιλόξενο βήμα στην Εταιρεία κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων δραστηριοποίησής της, συμβάλλοντας στην επίτευξη των επιστημονικών και εκπαιδευτικών στόχων της και καθιερώνοντάς την ως μία αξιόπιστη και δυναμική Επιστημονική Εταιρεία. Συνακόλουθα, το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών που έλαβε η Εταιρεία αποτέλεσε ύψιστη τιμή και επισφράγισε το πολύτιμο έργο της στο χώρο.

Ο τίτλος του Επετειακού Συνεδρίου είναι «Η Πρόοδος στην Κλινική Οδοντιατρική». Ο τίτλος αυτός έχει διττή σημασία: αφενός μεν παραπέμπει άμεσα στο Περιοδικό που εκδίδει η Εταιρεία, την «Οδοντοστοματολογική Πρόοδο» -ένα επιστημονικό έντυπο υψηλού επιπέδου- και αφετέρου δηλώνει τη θεματολογία του Συνεδρίου, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα άσκησης της κλινικής οδοντιατρικής, με έμφαση στην καθημερινή πράξη του γενικού οδοντιάτρου και πώς αυτή μπορεί να αναβαθμιστεί εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές. Το Συνέδριο περιλαμβάνει Στρογγυλά Τραπέζια, Εισηγήσεις, Ελεύθερες Ανακοινώσεις, posters και Πρακτικά Σεμινάρια, hands-on, πλαισιώνεται από εμπορική έκθεση προϊόντων και υλικών και συνοδεύεται από εορταστική τελετή και βραβεύσεις. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής και σε πείσμα των καιρών που ωθούν σε συρρίκνωση και εκπτώσεις ιδεών και αξιών, η Εταιρεία διοργανώνει ένα Συνέδριο «πλούσιο» σε ποιότητα και ιδέες, χρήσιμο, ανοικτό και πολυεπίπεδο. Το κατευθυνόμενο πρόγραμμα στελεχώνεται από καταξιωμένους ομιλητές-μέλη της Εταιρείας, ενώ προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να γνωρίσουν την Εταιρεία και το έργο της από κοντά.

Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στο Επετειακό Συνέδριο της Εταιρείας μας, με τη βεβαιότητα ότι η συμμετοχή σας θα αποτελέσει μια σπουδαία και ωφέλιμη εκπαιδευτική και κοινωνική εμπειρία!

Καθηγητής Κων/νος Τσιχλάκης
Πρόεδρος της Εταιρείας
Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr