Τα νέα της Εταιρείας

Skip Navigation LinksΑρχική | Τα νέα της Εταιρείας | Περαιτέρω διευκρινήσεις για την επιστολική ψήφο

Περαιτέρω διευκρινήσεις για την επιστολική ψήφο

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έχουν έρθει πολλά ερωτήματα σε σχέση με την επιστολική ψήφο, οπότε θεωρήθηκε σκόπιμο εκ μέρους του Προέδρου και του ΔΣ να παρατεθεί το αντίστοιχο απόσπασμα από το καταστατικό της ΕΠΕ, για να είναι σαφής σε όλους η διαδικασία.

Απόσπασμα καταστατικού της ΕΠΕ

 

«….Ως επιστολική ψήφος ορίζεται η μυστική ψήφος που θα περιέχεται σε σφραγισμένο φάκελο που θα περιέλθει εις χείρας του Προέδρου του ΔΣ πριν την έναρξη της  Γενικής Συνέλευσης κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές και θα προσμετράται για τις ανωτέρω εκλογές. Αμέσως μετά την εκλογή και ανάληψη καθηκόντων από την Εφορευτική Επιτροπή κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ υποχρεούται να παραδόσει σε αυτήν, επί αποδείξει, σφραγισμένους, αριθμημένους και υπογεγραμμένους από αυτόν όλους τους φακέλους που έχει λάβει από τους επιθυμούντες να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, καθώς και το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής φακέλων που θα έχει συντάξει, στο οποίο θα αναγράφονται απαραιτήτως τα ονόματα και οι διευθύνσεις των ψηφιζόντων δια επιστολικής ψήφου, ο αριθμός κάθε φακέλου, η ημερομηνία και ο τρόπος λήψης αυτού. Η διαδικασία αποσφράγισης του φακέλου και η καταχώρηση της ψήφου θα πραγματοποιείται από την Εφορευτική Επιτροπή αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας από τους παρόντες και πριν την διαδικασία καταμέτρησης, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, με τήρηση και διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας…..»

 

Επομένως η διαδικασία της ψηφοφορίας στις 9/12/2017 θα διεξαχθεί όπως ορίζεται στο καταστατικό, οπότε οι φάκελοι με την επιστολική ψήφο πρέπει να φθάσουν σφραγισμένοι στο γραφείο του Προέδρου και θα ανοιχθούν από την Εφορευτική Επιτροπή, ενώ το ψηφοδέλτιο θα βγει από τον φάκελο διπλωμένο όπως είναι και θα ριχτεί στην κάλπη μαζί με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια των παρόντων που επίσης μπαίνουν στην κάλπη χωρίς φάκελο. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει μετά, από την  εφορευτικη επιτροπή, επί του συνόλου των ψηφοδελτίων, παρόντων και απεσταλμένων. Διασφαλίζεται έτσι σαφώς η μυστικότητα και της επιστολικής ψήφου, όπως ορίζει το καταστατικό μας.


Τέλος παρακαλούνται όσες/όσοι συνάδελφοι έχουν στείλει ή θα στείλουν επιστολική ψήφο να μας ενημερώσουν για την αποστολή της με  e mail και στις δύο διευθύνσεις: secretary@hspd.gr  και treasurer@hspd.gr προκειμένου να γίνει από πριν  ο ταμειακός έλεγχος και να διευκολυνθεί η διαδικασία την ημέρα των εκλογών. 

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr