Τα νέα της Εταιρείας

Skip Navigation LinksΑρχική | Τα νέα της Εταιρείας | 11th Interim Seminar of the European Academy of Paediatric Dentistry

11th Interim Seminar of the European Academy of Paediatric Dentistry

3-4 Μαΐου 2019,  Χανιά Κρήτη

"Conventional and Modern Dental Imaging Tools In Paediatric Dentistry. From Intraoral Radiographs to 3D Technologies"

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και η Οργανωτική Επιτροπήςτου 11ου Σεμιναρίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής (11th Interim Seminar of the European Academy of Paediatric Dentistry) σας προσκαλoύν να συμμετάσχετε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 3 – 4 Μαΐου 2019.

Το θέμα του Σεμιναρίου είναι  «Conventional and Modern Dental Imaging Tools in Paediatric Dentistry. FromIntraoralRadiographsto 3DTechnologies» και σκοπό έχει τη διαμόρφωση Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την χρήση των συμβατικών ακτινογραφιών και των άλλων σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων κυρίως στα παιδιά και τους εφήβους αλλά και γενικότερα στην καθημερινή οδοντιατρική πρακτική. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα δεδομένου της προόδου στις απεικονιστικές τεχνολογίες αλλά και της ανησυχίας του κοινού για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση στην ακτινοβολία.

 Στο κατευθυνόμενο πρόγραμμα έχουν προσκληθεί καταξιωμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία που θα καλύψουν τα εξής θέματα:

  •          Associate Professor Johan Aps (Australia/Belgium): Intraoral radiography in paediatric dentistry.
  •          Καθηγητής Κώστας Τσιχλάκης (Ελλάδα): Panoramic diagnostics in paediatric dentistry.
  •          Professor Keith Horner (UK):  CBCT diagnostics in paediatric dentistry.
  •          Dr Jacob Van Acker (University of Ghent, Belgium):  Radiation protection in paediatric dentistry.

Στο παράλληλο επιστημονικό πρόγραμμα 6 επιπλέον προσκεκλημένοι ομιλητές θα καλύψουν θέματα που σχετίζονται με την χρησιμότητα των απεικονιστικών τεχνικών στη διάγνωση και θεραπεία κλινικών καταστάσεων όπως, οδοντικές ανωμαλίες, θεραπεία και επιπλοκές του οδοντικού τραύματος, παθολογία στόματος,  κλπ. Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συνεδρίες επιτοίχιων ανακοινώσεων (posters).

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψιν ότι ο θεσμός των Interim Seminars της European Academy of Paediatric Dentistry είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της EAPD, γιατί αναπτύσσει ευρωπαϊκές οδηγίες σωστής κλινικής πρακτικής σε επίκαιρα θέματα της οδοντιατρικής, έρχεται δε για πρώτη φορά στη χώρα μας και μάλιστα στη Κρήτη.

Ο ιστότοπος της εκδήλωσης, www.eapd-Chania2019.eu περιλαμβάνει συνεχώς ανανεούμενες πληροφορίες για την σημαντική αυτή εκδήλωση στην όμορφη Κρήτη μας.

 

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr