Τα νέα της Εταιρείας

Skip Navigation LinksΑρχική | Τα νέα της Εταιρείας | 21ο Σεμινάριο Συνεχούς Επιμόρφωσης

21ο Σεμινάριο Συνεχούς Επιμόρφωσης

21ο Σεμινάριο Συνεχούς Εκπαίδευσης

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ημερομηνία: 10-11 Δεκεμβρίου 2016

Θέση: Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, Αθήνα (Κολωνάκι)

Πρόγραμμα: Επίσημο πρόγραμμα 21ου Σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12/2016

08:30-09:30

Εγγραφές

 

09.30-13.00

1η Ενότητα Σεμιναρίου

Developing a profitable dental practice

Προεδρείο: Κ.Ουλής, Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ

09:30-11.00 

 • Formulating your vision and setting your targets
 • Building a good team in the practice
 • Dealing with colleagues and referrals

Simon Tucker

11:00-11:30

Διάλειμμα-καφές

 

11:30-12.30

 • Understand your expenses and set your prices correctly
 • Dealing with appointment failures
 • How to market your practice services
 • Practice development and growth

Simon Tucker

12:30-13:00

Συζήτηση/τοποθετήσεις μελών Εταιρείας

 

13:00-14:00

Διαλειμμα-Γεύμα

 

14.00-17.00

2η Ενότητα Σεμιναρίου

Communicating effectively with patients to increase treatment acceptance

Προεδρείο: Ν.Κοτσάνος, Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής ΑΠΘ

14:00-15:00

 • Getting to know your patient/Find the treatment and the patients’ family financial ability
 • Asking good questions
 • Talk about treatment fees with confidence and handle payment difficulties

Simon Tucker

15:00-15:30 

Διάλειμμα-καφές

 

15:30-16:30 

 • Recognize your strengths & weaknesses as communicators
 • Handling patient questions and complains
 • Presenting treatment plan effectively

Simon Tucker

16:30-17:00 

Συζήτηση/τοποθετήσεις μελών Εταιρείας

 

17:00-18:00 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  11/12/2016

09.00-11.00

3η Ενότητα Σεμιναρίου

Το σήμερα και το αύριο του επαγγέλεματος στην Ελλάδα 

 Προεδρείο: Ν. Λυγιδάκης, Πρόεδρος Ε.Π.Ε.

09.00-10.00

Μέθοδοι χρηματοοικονομικής αποτίμησης για τον έλεγχο της απόδοσης και αξίας του ιατρείου

Ανδρέας Καραμούζος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου

10.00-11.00

Σύγχρονη νομοθεσία  που διέπει το οδοντιατρικό επάγγελμα (βεβαίωση λειτουργίας, οδοντιατρικές εταιρείες, διαφήμιση, διαδίκτυο)

Λάμπρος Αντωνίου, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος ΟΣΑ

11.00-11.30

Διάλειμμα-καφές

 

11.30-13.30

4η Ενότητα Σεμιναρίου

Το σήμερα και το αύριο του επαγγέλματος στην Ελλάδα

Προεδρείο: Β.Τσανίδης, Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Ο.

11.30-12.30

Το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο των επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών

Δημήτρης Μπούρλος, Δικηγόρος, Εξειδικευμένος στο δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων

12.30-13.30

Το νέο φορολογικό πλαίσιο των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών

Ευάγγελος Αμπελιώτης, Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης, Μέλος ΟΕΕ 

Χαράλαμπος Ανδριώτης, Δικηγόρος, Εξειδικευμένος στο φορολογικό δίκαιο

13.30-14.00

Συζήτηση/τοποθετήσεις μελών Εταιρείας

 

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 21ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Συντονιστής: Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου, Μέλη: Κατερίνα Κυρανούδη, Μαρία Περαργίδου, Έντυ Φαρμάκης 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφές για την ημερίδα γίνονται με χρήσης πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ.

Ιδιότητα

Κόστος εγγραφής

 

Μέχρι 27/11/2016

Μετά τις 27/11/2016

Μέλη ΕΠΕ

80 €

100 €

Οδοντίατροι μη μέλη ΕΠΕ

100 €

120 €

Μεταπτυχιακοί φοιτητές

50 €

70 €

Προσωπικό ιατρείων

100 €

120 €

Η ΕΠΕ παρακαλεί για την έγκαιρη εγγραφή σας, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του Σεμιναρίου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 1. Όλες οι εισηγήσεις της 1ης ημέρας του Σεμιναρίου από τον Simon Tucker θα είναι στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.
 2. Κάθε ωριαία εισήγηση του Σεμιναρίου περιλαμβάνει και 15 ή 20 λεπτά συζήτηση
 3. Λόγω του εκτεταμένου προγράμματος η Γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 08.30 και η ώρα έναρξης θα είναι αυστηρά 9.30 το Σάββατο και 9.00 την Κυριακή. Παρακαλούνται πολύ οι συνάδελφοι να προσέλθουν εγκαίρως το Σάββατο για την εγγραφή τους για να μην υπάρχει συνωστισμός στη Γραμματεία.
 4. Το κέτερινγκ του Σεμιναρίου έχει αναλάβει η εταιρεία Menoo και περιλαμβάνει ζεστό γεύμα σε μπουφέ το Σάββατο και συνεχές ανοικτό καφέ-μπαρ με cookies σε όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου.
 5. Η είσοδος του αμφιθεάτρου Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης είναι από Αναπήρων Πολέμου 6, Κολωνάκι (https://www.google.gr/maps/@37.9799886,23.7467435,17z).
 6. Πάρκινγκ υπάρχει στις λευκές διαγραμμίσεις των παράπλευρων δρόμων με κάρτες κόστους 1 ευρώ την ώρα το Σάββατο ή δωρεάν την Κυριακή. Στεγασμένο πάρκινγκ υπάρχει στην οδό Υψηλάντου 20, σε απόσταση 550 μέτρων, 6 λεπτά περπάτημα.
 7. Το μετρό (στάση Ευαγγελισμός) είναι σε απόσταση 600 μέτρων, 7 λεπτά περπάτημα.
 8. Θα χορηγηθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης (Ελληνόγλωσσα /Αγγλόγλωσσα) με 6 μόρια ΣΕΕΟ (συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης οδοντιάτρων) σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή της υποχρεωτικής μοριοδότησης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

SimonTucker

Συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης των εταιρειών Profitable Conversations και MedentaFinance με έδρα την Αγγλία που έχουν σαν ένα από τους κύριους σκοπούς τους την εκπαίδευση της οδοντιατρικής ομάδας στις σύγχρονες μεθόδους management, marketing και ‘selling of the dentalproduct'. Έχοντας εργαστεί περισσότερα από τριάντα χρόνια σε σημαντικές διευθυντικές θέσεις πωλήσεων σε μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές οδοντιατρικές εταιρείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική  (OralB, KavoDental, Kerr, Ivoclar-Vivadent, HenrySchein) έχει επισκεφθεί τεράστιο αριθμό ιατρείων διεθνώς και έχει αντιληφθεί καλύτερα από τον καθένα τις επαγγελματικές ανάγκες και αγωνίες των οδοντιάτρων. Έχοντας επίσης διατελέσει μέλος του Council της British Dental Industries Association (πρώην BDTA), και σύνδεσμος της με την British Dental Association, το British Dental Council και το NHS συμμετείχε σε πολλές συζητήσεις και αποφάσεις για την εξέλιξη του επαγγέλματος μας. Με όλη αυτή την συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία αποφάσισε να αφιερώσει από το 2005 την καριέρα του στην επιμόρφωση των οδοντιάτρων και της οδοντιαρικής ομάδας στο τομέα που μας απασχολεί όλο και περισσότερο, την διαχείριση και εξέλιξη των ιατρείων μας καθώς και την ‘πώληση’ των υπηρεσιών μας, θέματα για τα οποία είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους εισηγητές στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ευάγγελος Αμπελιώτης

Οικονομολόγος. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  και κάτοχος Άδειας Λογιστή - Φοροτεχνικού  Α’ Τάξης. Έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση σε λογιστικά και φορολογικά θέματα, πλούσια αρθρογραφία, γνώση σε θέματα μηχανογράφησης, ενώ είναι σύμβουλος σε πολλούς επιχειρηματικούς και θεσμικούς φορείς.  

Χαράλαμπος Ανδριώτης

Δικηγόρος στο Εφετείο, ειδικός φορολογικού δικαίου. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο φορολογικό δίκαιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας και στο  Queen Mary University of London (LLM).

Λάμπρος Αντωνίου

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Νομικός Σύμβουλος του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος των οργάνων συνδιοίκησης της Σχολής και του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών.  Έχει διατελέσει μέλος της εξεταστικής επιτροπής του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων και αναπληρωματικό μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Διετέλεσε   Διευθυντής σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού «Κοινωνία των Νομικών».  Έχει αρθρογραφήσει σε επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια και επαγγελματικές ημερίδες.

Ανδρέας Καραμούζος

Ορθοδοντικός, πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής  ΑΠΘ. Κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική και Διδακτορικού Διπλώματος από το ΑΠΘ. Έχει σημαντικές ερευνητικό έργο με περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 40 ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά Συνέδρια.  Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος και Τακτικό Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων (Α.Π.Σ.Ο.). Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί και με οικονομοτεχνικά θέματα των ιατρείων και το 2016 δημοσίευσε στο Οδοντιατρικό Βήμα την μελέτη ‘Πόσο αξίζει ένα ιδιωτικό οδοντιατρείο; Βασικές μέθοδοι χρηματοοικονομικής αποτίμησης’ σε συνεργασία με έγκριτους οικονομολόγους.

Δημήτρης Μπούρλος

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εξειδικευμένος στο δίκαιο των κοινωνικών ασφαλίσεων και από το 1984 εκδότης του επιστημονικού περιοδικού «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΚΑ». Έχει διατελέσει Μέλος και Πρόεδρος πολλών και σημαντικών επιτροπών που έχουν συσταθεί για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Πρόεδρος της επιτροπής για την Διαδοχική Ασφάλιση και της Επιτροπής Κωδικοποίησης Κανονισμών Ι.Κ.Α. Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό και πιο πρόσφατα, το 2009 και το 2015, Μέλος της ‘Επιτροπής Σοφών’ για το Ασφαλιστικό Σύστημα.

Η εγγραφή στο Σεμινάριο γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Εγγραφή


Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr