Για τους Γονείς

Σε αυτή την ενότητα οι ειδικοί παιδοδοντίατροι απαντούν σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής, τη φροντίδα της στοματική υγείας της μέλλουσας μητέρας και του νεογέννητου, των εφήβων και των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη εδώ θα βρείτε έγκυρη πληροφόρηση για την πρόληψη, την θεραπεία των οδοντικών νόσων και των ορθοδοντικών προβλημάτων.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα επικοινωνήστε με το: info@hspd.gr 

Ο Παιδοδοντίατρος

Παιδοδοντίατρος είναι ο οδοντίατρος που έχει μετεκπαιδευτεί σε αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά προγράμματα ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική. Η εκπαίδευση αυτή εξασφαλίζει μοναδική γνώση και εμπειρία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβληματών της στοματικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των ατόμων με αναπηρία

Συνέχεια ανάγνωσης

Εγκυμοσύνη και Στοματική Υγεία

Η υγεία των δοντιών του παιδιού ξεκινά από την περίοδο της εγκυμοσύνης και διασφαλίζεται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Συνέχεια ανάγνωσης

Η σημασία των νεογιλών (πρώτων) δοντιών του παιδιού

Τα νεογιλά δόντια είναι εξ ίσου σημαντικά με τα μόνιμα και η παραμέλησή τους με το πρόσχημα της αλλαγής τους είναι λάθος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές για το νεογέννητο

Χρήσιμες συμβουλές για το χρόνο εμφάνισης των πρώτων δοντιών, τα πιθανά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει το μωρό κατά την ανατολή των δοντιών, τη φροντίδα των νεογιλών δοντιών, το μητρικό θηλασμό και τη χρήση μπιμπερό

Συνέχεια ανάγνωσης

Η πρώτη επίσκεψη στον Παιδοδοντίατρο

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον Παιδοδοντίατρο πρέπει να γίνεται μετά από την ανατολή του πρώτου δοντιού και όχι αργότερα από τα πρώτα του γενέθλια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Θηλασμός δακτύλου, πιπίλας

Πολλά μωρά και μικρά παιδιά θηλάζουν ένα ή περισσότερα δάκτυλα πριν ακόμη γεννηθούν. Η συνήθεια αυτή τους παρέχει ασφάλεια, τα ηρεμεί και πολλές φορές τα βοηθάει να αποκοιμηθούν.Οι συνήθειες αυτές μπορεί να επηρεάσουν τη θέση των δοντιών ή/και την ανάπτυξη των γνάθων όταν γίνονται με μεγάλη ένταση και για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr