Ενδιαφέροντα θέματα για τους γονείς

Ο Παιδοδοντίατρος

Παιδοδοντίατρος είναι ο οδοντίατρος που έχει μετεκπαιδευτεί σε αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά προγράμματα ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική. Η εκπαίδευση αυτή εξασφαλίζει μοναδική γνώση και εμπειρία για την προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των ατόμων με αναπηρία.

Τα παιδιά αποτελούν ξεχωριστή κοινωνική ομάδα με ιδιαιτερότητες σαν άτομα και σαν ασθενείς. Η Παιδοδοντιατρική έχει αλλάξει την κατεύθυνση της oδοντιατρικής αντιμετώπισης των νεαρών ασθενών από την θεραπεία των οδοντικών νόσων στην πρόληψή τους και από τη μεμονωμένη μέριμνα για τα δόντια στη φροντίδα για το παιδί συνολικά.

Η σημαντικότερη προσφορά του παιδοδοντίατρου είναι η σωστή προσέγγιση του παιδιού, ώστε να το βοηθήσει να απαλλαγεί από τον φόβο και το άγχος της οδοντιατρικής επίσκεψης και να συνεργαστεί αρμονικά μαζί του.

Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση ψυχολογικών τεχνικών και κατάλληλου λεξιλογίου, τη φιλική προς το παιδί διαμόρφωση του χώρου του ιατρείου και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελούν συμπληρωματικούς παράγοντες μιας ευχάριστης οδοντιατρικής επίσκεψης.

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr