Ενδιαφέροντα θέματα για τους γονείς

Ορθοδοντικά προβλήματα

Κατά την περίοδο της νεογιλής και μικτής οδοντοφυίας, πολλά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν τη σωστή ανατολή, την διευθέτηση και τη σύγκλειση των δοντιών (τρόπος που κλείνουν μεταξύ τους).

Οι πιο συχνοί αιτιολογικοί παράγοντες είναι:

  1. η κληρονομικότητα.
  2. οι στοματικές συνήθειες  (κυρίως ο θηλασμός του δακτύλου και η παρατεταμένη χρήση πιπίλας).
  3. η πρόωρη απώλεια δοντιών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περιπτώσεις πρόωρης απώλειας νεογιλών δοντιών όπου απαιτείται συνήθως διατήρηση ή επανάκτηση χώρου, ώστε να μην επηρεαστεί η ανατολή των μόνιμων δοντιών.

Η έγκαιρη και ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών από τον Παιδοδοντίατρο, μπορεί να ελαττώσει την βαρύτητα τους  και να αποτρέψει εκτεταμένη μελλοντική ορθοδοντική θεραπεία.

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr