Εταιρεία

Καλώς ήλθατε

Η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ) έχει σκοπό την προαγωγή της Παιδοδοντιατρικής στην Ελλάδα και διεθνώς με επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Ιδρύθηκε το 1961 και έχει βραβευτεί για την προσφορά της με τον ΕΠΑΙΝΟ από την Ακαδημία Αθηνών, το 2001.

Η Ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής όπως και η ειδικότητα της Παιδιατρικής δημιουργήθηκε από την ανάγκη ειδικής αντιμετώπισης των παιδιών για τις ιατρικές τους ανάγκες διαφοροποιημένης από την αντιμετώπιση των ενηλίκων.

Η Παιδοδοντιατρική έχει αλλάξει την κατεύθυνση της Οδοντιατρικής αντιμετώπισης των μικρών ασθενών, από την απλή θεραπεία των νόσων του στόματος στην πρόληψή τους και από τη στενή μέριμνα για τα δόντια στη φροντίδα για το παιδί στο σύνολό του.

Στόχος της Παιδοδοντιατρικής είναι η παροχή υψηλής ποιότητας οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά, τους εφήβους και τα άτομα με αναπηρία και η ταυτόχρονη απαλλαγή τους από τον οδοντιατρικό φόβο μέσω της αρμονικής συνεργασίας με τον Παιδοδοντίατρο.

Βασικός στόχος της ΕΠΕ είναι η έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των ειδικών Παιδοδοντιάτρων, των Οδοντιάτρων και του κοινού για θέματα στοματικής υγείας παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.

Οι χορηγοί μας

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr