45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο

Skip Navigation LinksΑρχική | 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο | Μήνυμα Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής

Μήνυμα Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η πανδημία πρωταγωνιστεί στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή όλων μας. Με την ευχή και την προσδοκία να έχουμε πάνω από όλα υγεία και σε πείσμα των συνθηκών έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώσουμε το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο στην όμορφη Καλαμάτα.

Το συνέδριο φέρει τον τίτλο «Νεότερες εξελίξεις στην Παιδοδοντιατρική. Πόσο αλλάζει η κλινική πράξη;»  και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε hybrid μορφή (δια ζώσης και διαδικτυακά) ακολουθώντας το παρόν νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά τη διεξαγωγή συνεδρίων, ενώ είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για τυχόν αλλαγές των ισχυόντων μέτρων.

Η Καλαμάτα είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, με ξεχωριστή φυσική ομορφιά αλλά και σημαντικός πρωταγωνιστής της ιστορίας της χώρας μας. Υπάρχει στις καρδιές όλων μας ως πρωτοστάτης της ελληνικής επανάστασης του 1821. Με αφορμή, λοιπόν, τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους θελήσαμε να τιμήσουμε την πόλη από όπου και ξεκίνησε η επανάσταση ενώ θα υπάρξει και εορταστική εκδήλωση που μας επιφυλάσσει ως έκπληξη ο τοπικός σύλλογος.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου αποτελείται από Κατευθυνόμενο και Ελεύθερο μέρος και συμπληρώνεται από Προσυνεδριακό Σεμινάριο. Το Κατευθυνόμενο μέρος περιλαμβάνει εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από το χώρο της Παιδοδοντιατρικής αλλά και άλλων χώρων της Οδοντιατρικής. Για το Προσυνεδριακό Σεμινάριο με τίτλο "Bioceramics and Pediatric Endodontic Procedures’’, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Παιδοδοντιατρικής Zafer C. Çehreli. Αυτό θα περιλαμβάνει τέσσερεις ώρες θεωρητικού και δύο ώρες πρακτικού σεμιναρίου.

Στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος και στο Συνέδριο αυτό, θα απονεμηθεί το βραβείο «N. Μπαλτά» αφιερωμένο στον αείμνηστο Πρόεδρο της Εταιρείας μας Νικόλαο Μπαλτά και την σύζυγό του, Γεωργία. Το βραβείο αυτό που χρηματοδοτεί η κόρη του κου Μπαλτά, Εβήτα, θα απονεμηθεί σε πρωτότυπη ερευνητική εργασία νέου συναδέλφου. Παράλληλα, θα απονεμηθεί το Βραβείο Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας σε μέλος της ΕΠΕ για αναρτημένη ανακοίνωση κλινικού περιστατικού.

Η οργάνωση του φετινού Συνεδρίου, λόγω της πανδημίας, παρουσίασε και παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, εφόσον πρέπει να κινηθούμε μέσα σε ένα πλαίσιο νέων κανόνων, που πολλές φορές καθίστανται γνωστοί τελευταία στιγμή. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που τα ισχύοντα μέτρα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, γεγονός που απαιτεί από εμάς ταχύτατα αντανακλαστικά και άμεση προσαρμοστικότητα. Η οργανωτική επιτροπή έδωσε και δίνει τον καλύτερο της εαυτό για την ομαλότερη διεξαγωγή του συνεδρίου. Στόχοι μας είναι να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων που συνεπάγεται η άρτια διεξαγωγή συνεδρίων από την Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία, να ανταποκριθούμε στις υψηλού επιστημονικού επιπέδου προσδοκίες των συνέδρων και να μοιραστούμε με συναδέλφους και φίλους πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες αλλά και όμορφες χαλαρές στιγμές, που τόσο μας έλειψαν την χρονιά που πέρασε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Βαδιάκας

Πρόεδρος της ΕΠΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής του 45ου Πανελλήνιου Παιδοδοντικού Συνεδρίου

Θέση χορηγών 45ου συνεδρίου (carousel)

Όροι χρήσης

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοτόπου και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία.  H αναδημοσίευση του ιστοτόπου ή του περιεχομένου του τμηματικά ή περιληπτικά, επιτρέπονται με την ρητή συναίνεση της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Επικοινωνία

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα στοματικής υγείας των παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία απευθυνθείτε στη διεύθυνση: info@hspd.gr 

Για κάθε σχόλιο ή ερώτησή σας, σχετικά με θέματα της εταιρείας απευθυνθείτε στην γραμματέα της Εταιρείας στην διεύθυνση: secretary@hspd.gr